Slapen zonder het haar te beschadigen

Een groot deel van ons leven brengen we slapend door, wat een grote invloed heeft op de staat van jouw haar en huid. In deze blog lees je hier meer over.

Voorkomen is beter dan genezen

Normale kussenslopen zijn doorgaans gemaakt van katoen. Katoen geeft veel wrijving aan je haar en de huid. Naast deze wrijving neemt deze kussensloop ook jouw huid- & haarproducten + vocht op.

Het resultaat van het slapen op een katoenen kussensloop is dat je wakker wordt met een droge huid en droog haar, met misschien wel vol klitten en/of uitgezakte krullen. Ook kan het slapen op een standaard kussensloop zorgen voor gespleten haarpunten.

Omdat je veel tijd slapend doorbrengt, is het dus belangrijk dat je tijdens het slapen geen wrijving hebt en jouw huid én haar hun producten gewoon kunnen blijven opnemen & vasthouden. 

Satijn is hiervoor dé perfecte oplossing. Satijn wordt vaak verward met Zijde. Dit is niet hetzelfde. In deze blog lees je wat satijn & Zijde precies is.

Katoenen kussenslopen zijn niet zo fijn voor je haar. Een betere optie is dus satijn, het liefst Polyester satijn. Waarom Polyester satijn een betere keuze is lees je hier.

Satijnen producten

Goede producten om je haar mee te beschermen tijdens het slapen:

Ze hebben alle 3 een andere gebruiksaanwijzing. Wanneer je wil dat ik met je meedenk over welk product voor jou een uitkomst is, mag je altijd een berichtje sturen via Instagram of via de mail / het contactformulier.

De satijnen scrunchies en de satijnen bonnet zijn van Iris Babette en uiteraard gemaakt van Polyester satijn.

Iris Babette is offcieel dealer van Beauty Pillow. Dat betekent dat Iris Babette de satijnen kussenslopen van Beauty Pilow verkoopt. De satijnen haarhanddoeken in het assortiment zijn van het merk Kitsch. Deze gebruik je om het haar te drogen.

Hoe te gebruiken

Satijnen scrunchie
De satijnen scrunchie is erg fijn om een staart mee te maken (eventueel bovenop je hoofd – oftewel een ‘pineapple’) en om daar mee op een satijnen kussensloop te slapen of om nog een satijnen bonnet te gebruiken. 

Satijnen bonnet
De satijnen bonnet doe je volledig om (droog!) haar. Je kunt eventueel eerst een staart maken voor je de bonnet op doet. De satijnen bonnet is groot genoeg voor lang en/of veel haar en is verstelbaar. Zo is de bonnet geschikt voor ieder hoofdomtrek.

Satijnen kussensloop
De satijnen kussensloop is super fijn als je niks op je hoofd wilt doen en zowel het haar als de huid wilt beschermen. De satijnen kussenslopen van Beauty Pillow zijn totaal niet warm of zweterig, wat vaak word gedacht. 

Welk satijnen item jouw voorkeur ook heeft, vergeet niet om deze af en toe te wassen met (het liefst een natuurlijk) wasmiddel & zonder wasverzachter.

Er komen altijd bacteriën & vetten van jouw huid en haar op het satijnen item. Was / verschoon 2 tot 3 keer in de week jouw satijnen item, om jouw huid en haar in fijne conditie te houden.

Wasverzachter legt een laag om het item dat je wast, wat ook op je huid/haar komt en daarmee in je bloed(baan). 

Winkelwagen
Scroll naar boven