Keep it real

Wanneer je al enige kennis hebt van de curly girl methode dan heb je na deze blog misschien wel heel veel nieuwe inzichten. Wanneer je er nog niks of weinig over weet, ben ik blij dat je deze blog nu leest.

De basis van de curly girl methode is het gebruiken van producten zonder siliconen, sulfaten, minerale oliën, wax & uitdrogende alcohol.

Daarnaast zijn er ‘officieel’ een aantal ‘regels’ binnen de methode. Regels waar ik totaal niet achter sta. Dit betekent dan ook dat ik in mijn (online) programma’s en modules hier niets mee doe.

Regels zoals het haar niet mogen borstelen (wanneer het droog is) of geen shampoo mogen gebruiken zijn algemeen bekend binnen deze methode, maar dit werkt voor bijna niemand.

Stop met alle moetjes & mag-nietjes

Wat opvalt is dat er overal ontzettend veel regels worden opgelegt. Zelfs van een aantal kapsalons krijgen klanten briefjes mee met dat je het haar niet mag borstelen en geen shampoo mag gebruiken. Trust me, I see and hear a lot. Dit gebeurt echt. Ben jij klant van z’n salon? Don’t walk, RUN.

Voor de duidelijkheid: ik gebruik wel shampoo en ik borstel mijn haar (ook) droog. Mijn haar is nog nooit zo gezond geweest als dat het nu is.

In de kern is de curly girl methode dus een methode waarmee je geen producten gebruikt zonder de hierboven genoemde meuk. Er is ook geen stylingstechniek, borsteltechniek, kniptechniek of tool (bijv. borstel) dat bij de CG methode ‘hoort’. Je kunt alle technieken toepassen, ook als je wel producten gebruikt met de hierboven genoemde ingrediënten. 

Maak het jezelf dus niet moeilijk met alle opgelegde regels. Kijk wat voor jou werkt. Bij krullend haar werken er andere technieken dan bij waves (slag). Grote kans dat dingen niet voor je gaan werken wanneer je waves hebt.

Proteïne & moisture

Proteïne en moisture zijn ook niet alleen onderdeel van de CG methode. Proteïne en moisture is sowieso een hele belangrijke balans – voornamelijk bij waves & krullen – maar ook bij steil haar.

Wanneer het haar te weinig proteïne krijgt, is het haar zacht maar heel slap. Wanneer het haar te weinig moisture krijgt is het haar droog en soms stug, dit kan zelfs leiden tot beschadiging en afbreken van het haar.

Het is erg belangrijk om te weten welke soort proteïne voor jou geschikt is. Iedereen wordt met dezelfde porositeit geboren, alleen is het daarna de vraag wat je hebt gedaan met je haar waardoor je er achter komt wat jouw haar nodig heeft. Let op: dit kan ook weer veranderen.

In mijn online guides leer ik je alles over o.a. proteïne en moisture maar nog véél en véél meer. In de curly girl guide heb ik al mijn kennis en ervaring van de afgelopen jaren gebundeld. Wil je ook leren wat jouw haar nodig is, waarom dit zo is en hoe je dit toepast? Je leert dit in The Curls Program en de losse modules!

Winkelwagen
Scroll naar boven